Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg Въпросът защо хора, които видимо страдат от

...
Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg Въпросът защо хора, които видимо страдат от
Коментари Харесай

Страната ни няма полза от некадърници, лаици и опортюнисти

Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg 

Въпросът за какво хора, които очевидно страдат от разнообразни ментални дефицити, ни ръководят, се разгоря с цялостна мощ след изявлението, което Генка Шикерова взе от Кирил Петков преди няколко дни. Какво тъкмо ни сподели той, не разбра нито Шикерова, нито феновете и слушателите. Тя беше безпределно откровена с него: „ Много ни обърквате, аз не знам дали и вашите гласоподаватели ще ви схванат, когато говорите толкоз комплицирано ”. Заплетени изказвания, пелтечене, безспорни нелепости. Той даже и не съумяваше да излъже, толкоз несвързана му беше мисълта, че в по-голямата част от диалога искрено предизвикваше тягостно чувство както в интервюиращата, по този начин и във всеки, изгубил си времето да му слуша безумията. Вероятно само оневинен интерес към излиянията му имаха експерти в региона на медицината, по-точно, в региона на психологичното здраве.

След думите му, че задкулисието стояло на първи ред, което означавало, че към този момент не е задкулисие, разбирате ли, по-логично щеше да е в студиото да се бяха появили лекари, които в усмирителна риза да отведат Петков в профилирано заведение, където (ако може) да му бъде оказана своевременна помощ, а не Шикерова да продължи и своята, и на феновете тъга. Но не би...

Лошото е, че от дълго време свикнахме да слушаме изявленията на Петков с концепцията да се позабавляваме, като че ли комфортно пренебрегвайки обстоятелството, че той към момента е част от ръководството и макар неналичието на логическо мислене (и изобщо на умствен процес) взе участие във взимането на значими за страната ни въпроси.

Не по-различно беше изявлението му малко преди изявлението при Шикерова, че " Найо ми сподели да предам на Борисов да не се тормози толкоз доста. Министърът на Министерство на вътрешните работи е на ГЕРБ, тъй че няма потребност да се вършим, че не е ". Опитът му да остроумничи, отговаряйки на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, още веднъж провокира съществено главоболие измежду чулите „ шегата ” му, а допълнението, че Найо споделил, че „ Когато си бил към този момент министър председател умерено можеш да си външен министър, тъй като индивидът, който държи най-важните дипломатически връзки в една страна е министър председателят ”, за следващ път затвърдиха усещането, че въпросният пиар на Политическа партия не стои доста стъпала по-нагоре на интелектуално равнище от Петков. Както в последно време е и по-известен – прост(о) Найо.

И в случай че до неотдавна най-малко министър-председателят Николай Денков създаваше усещане за относително здравомислещ, обмислен и образован човек, дейностите му от последните месеци изрично опровергаха това. Първо, подписвайки на 29.12 неизяснено и до момента заричане, което страната ни ще би трябвало да извършва, за сметка на тотално безполезния въздушно-капков Шенген, второ – все по-явните му мераци да стане външен министър след ротацията, макар безспорната му липса на подготовка и дипломатически опит, трето – напълно скорошното очевидно неведение на министър-председателя какъв отговор да даде на журналистически въпрос, касаещ дестабилизация на Балканите и великосръбските планове в района, ни навеждат на мисълта, че в същината си, всички, свързани по някакъв метод с Политическа партия, са неособено... уравновесени – по-меко да се изразим. Вероятно в опрощение на Денков бихме могли да кажем, че несъразмерната му непосредственост с Петков очевидно му е оказала извънредно отрицателно въздействие.

На фона на всичко това, се разисква опцията да има нов пост в Министерския съвет - министър по европейските въпроси, с който да бъде утешен Денков, с цел да може да пътува по-света.

в случай че като опция на Петков би трябвало да посочим несъмнено много по-разбираемо говорещите Асен Василев и Даниел Лорер да вземем за пример, не е по никакъв начин успокояващо. Там пораждат проблеми от напълно друго естество, само че не по-малко съществени - съмнителни покупко-продажби, подозрителни дейности и резонни съмнения за корупция и корист с власт. 

Отново в последните дни, въпреки да не беше разгласено от всички медии, се разбра, че гръцки предприемач твърди, че т.к. е бил рекетиран от мафиотската група към неотдавна убития Мартин Божанов (по-известен като Нотариуса), е уведомил Асен Василев, само че нищо не е последвало. Всъщност е последвала инспекция от Национална агенция за приходите на... компанията на въпросния предприемач.

А какво да кажем за Чаталджагейт и информацията, публикувана в това число и от проверяващи публицисти у нас, които не могат да бъдат упрекнати, че са опониращи на Политическа партия, че преди да стане министър на финансите Василев е подписал контракт за заем от името на компания, записана на Британските вирджински острови за сумата от 1 милиард и 477 милиона $ (дали е за хвалене, че минахме на още по-високо равнище, към този момент не са милиони), като до този миг няма данни сумата да е върната.

За професионалните упоритости и схемите към семейство Лорер, по-добре да не отваряме още веднъж дума – неизброими са.

Аа, ще кажат някои, това са неща, които се знаеха от дълго време – и за шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов, че е данъчен лъжец, и за делата за измами, заведени против Василев от някогашни негови бизнес сътрудници, и за упоритостите на Лорер. Така е, само че точно същите бяха брандирани като смяна посредством и на редица медии и публицисти, част от които като че ли към този момент започнаха да проглеждат.

При всички положения се касае най-малкото за съмнения за брутална корупция и фрапиращи далавери за милиарди. Всички излезли данни, с изключение на забърканите лица, компрометират изцяло така и така опорочената родна политическа система, нанасяйки ѝ непоправими вреди. Те вредите, се виждат най-много по време на избори, като с всеки идващ избор гласоподавателите понижават от ден на ден. Във всяка друга европейска и демократична страна това щеше да е съпроводено с мигновено подаване на оставки, а евентуално – и с неоправдателни присъди след време. Но т.к. у нас всичко е наобратно, хората към този момент са безгранично отвратени от протичащото се, само че бидейки водени от апатията, а и помнейки добре каква „ смяна ” пристигна след последните по-масови митинги, избират да пасуват, оставайки си по домовете.

Съвсем очевидно и така наречен правосъдна промяна се провали, а разкритията, които излизат непрекъснато нескрито и касаещи юристи, съдии, нотариуси, прокурори, очевидно демонстрират неуспеха най-много на тези, които шумно тръбяха, че единствено да се допрян до властта, ще оправят всички бакии – Политическа партия и Демократична България. Не единствено, че нищо такова не се случи, а зависимостите, които бяха загатнати или разкрити през последните месеци, демонстрират, че не една и две от схемите са се случвали с тяхно познание или най-малко с комфортното им безмълвие.

Ако „ смяната ” продължи да участва под някаква форма в ръководството на страната, нанесените вреди за страната ни и за цялата политическа система ще бъдат необратими. Щетите са и за партиите, които вольо или невольо, под една или друга форма, са в някакви връзки с тях. Защото и за последния простак – даже покровител на Политическа партия, е ясно, че тази групировка от некадърници, лаици, откровени измамници, демагози  и опортюнисти, е искрено нездравословна за България!

* * *

Виктория Георгиева е приключила " Реализация и подготовка на ТВ излъчвания " към Софийския университет " Св. Климент Охридски ", както и " Религията в Европа ", направление " Ислям ", още веднъж в СУ. Изучавала е и логика на психиката. Заместник основен редактор в " Ах, тези медии! ", редактор и създател в " Консерваторъ ", създател във вестник " Труд ".

Била е член на Студентски съвет при СУ, работила е като експерт маркетинг и реклама за водещи български компании. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР